معاونت آموزشی لبافی نژاد
افتتاح اولین پژوهشکده چشم و علوم بینایی در کشور و رونمایی از محلول نگهدارنده قرنیه (سیناسول)
رییس محترم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی "جناب آقای دکتر علیرضا زالی" امروز یکشنبه ۱۳۹۹/۹/۹ طی مراسمی پژوهشکده چشم و علوم بینایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را افتتاح و از محلول نگهدارنده قرنیه رونمایی فرمودند.
افتتاح اولین پژوهشکده چشم و علوم بینایی در کشور و رونمایی از محلول نگهدارنده قرنیه (سیناسول)
رییس محترم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی "جناب آقای دکتر علیرضا زالی" امروز یکشنبه ۱۳۹۹/۹/۹ طی مراسمی پژوهشکده چشم و علوم بینایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را افتتاح و از محلول نگهدارنده قرنیه رونمایی فرمودند. این مراسم با حضور معاونین محترم تحقیقات و فناوری و آموزشی دانشگاه "جناب آقای دکتر افشین زرقی و جناب آقای دکتر محمد مهدی صدوقی "، رییس محترم پژوهشکده چشم و علوم بینایی "جناب آقای دکتر محمدعلی جوادی" ، رییس محترم بیمارستان شهید لبافی نژاد "جناب آقای دکتر بهرام عین اللهی" ، معاون محترم فنی شرکت لابراتوارهای سینادارو "جناب آقاى دكتر امير رضاييان" ، معاون محترم پژوهشى پژوهشكده چشم و علوم بينايى "جناب آقاى دكتر حميد احمديه"، رییس محترم مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی بیماریهای چشم "جناب آقای دکتر علیرضا رمضانی" و رییس مرکز تحقیقات مهندسی بافت چشم "سرکار خانم دکتر مژگان رضایی کنوی" و سایر اساتید بزرگوار و پژوهشگران محترم برگزار شد.
در ابتدا آقای دکتر جوادی در مورد تاریخچه و گزارش عملکرد پژوهشکده سخنانی را ایراد فرمودند. در ادامه خانم دکتر رضایی کنوی مراحل تولید و مشخصات محلول نگهدارنده قرنیه را ارائه نمودند. این مراسم با بیانات ارزشمند آقای دکتر زرقی ادامه یافت و نهایتا آقای دکتر زالی با ایراد سخنرانی گهربار، اولین پژوهشکده چشم و علوم بینایی را افتتاح و از محلول نگهداری قرنیه رونمایی فرمودند. دکتر زالی به همکاری بین المللی مرکز تحقیقات چشم با سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک افتخار اشاره فرمودند که برای سالیان متمادی ادامه داشته است. ایشان در ادامه به شروع حرکتی نوین در عرصه چشم پزشکی در کشور و نقش پژوهشکده چشم و علوم بینایی در این زمینه به عنوان اقدامی ارزنده و ستودنی اشاره فرمودند.
پژوهشکده چشم و علوم بینایی
با توجه به پیشرفت تحقیقات در زمینه بیماری های چشم و علوم بینایی در جهان و گسترش پژوهش در زمینه پیشگیری و درمان نابینایی و کم بینایی در کشور، اولین مرکز تحقیقات چشم با ردیف بودجه مستقل توسط اساتید گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با حمايت معاونت محترم تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، ریاست و اعضای هیات رئیسه دانشگاه در سال ۱۳۷۸ تاسیس گردید. فعالیت های مرکز تحقیقات چشم از آغاز بر تحقیقات بالینی مبتنی بوده است. در این راستا و در ارتباط تنگاتنگ با سرویس های فوق تخصصی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بیمارستان شهید دکتر لبافی نژاد، بیمارستان طرفه و بیمارستان امام حسین (ع)، کارآزمایی های بالینی ارزشمندی انجام شده است که نتایج آن ها در مجلات معتبر چشم پزشکی و کتب مرجع به چاپ رسیده و به صورت عملی در بالین تأثیر گذار بوده است. تعداد قابل توجهی از این مطالعات در چارچوب همکاری های بین المللی انجام شده است.
همزمان با گسترش فعالیتهای پژوهشی در دو حیطه علوم پایه و اپیدمیولوژی و برخورداری مرکز تحقیقات چشم از نیروهای توانمند و در راستای اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور، دو مرکز دیگر به نام های مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی بیماری های چشم و مرکز تحقیقات مهندسی بافت چشم در سال ۱۳۹۲ تاسیس شدند.
با توجه به اهمیت شناخت ابعاد بیماری های شایع چشمی در سطح جامعه و همچنین منطقه و با توجه به اهمیت روزافزون اقدامات پیشگیرانه، فعالیت های زیادی در قالب مطالعات جمعیت محور در مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی بیماریهای چشم انجام شده است. فعالیتهای این مرکز در راستای اهداف سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. در این مرکز، تحقیقات دامنه داری در زمینه غربالگری رتینوپاتی دیابتی با استفاده از تکنولوژی های نوین مانند تله مدیسین و هوش مصنوعی و همچنین توسعه مراقبت های چشمی همسو با سیاست های بهداشتی کشور انجام شده است.
با تأسیس مرکز تحقیقات مهندسی بافت چشم، فعالیت های پژوهشی مرتبط با علوم پایه و همچنین تحقیقات Translational ، مسیر خود را باز نموده و سازماندهی شده است. مهم ترین این تحقیقات در زمینه راه اندازی ژن درمانی و طب بازساختی به مثابه برنامه های راهبردی پژوهشکده چشم می باشد.
در ادامه، با هدف ایجاد بستری مناسب جهت گسترش و تعالی پژوهش در حوزه چشم پزشکی و علوم بینایی و برقرار نمودن ارتباط موثر میان سه مرکز و با توجه به وجود زیر ساخت های موجود و تولید محصولات فناورانه و داروهای کاربردی، پژوهشکده چشم پزشکی و علوم بینایی در تاریخ 9/9/1399 توسط ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.
محلول نگهداری قرنیه (سیناسول)
محلول نگهداری قرنیه بنا به درخواست بانک چشم جمهوری اسلامی ایران، پژوهشکده تحقیقات چشم و علوم بینایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی همکاری با شرکت لابراتوارهای سینادارو، به منظور بومی سازی تهیه محیط نگهدارنده قرنیه، جلوگیری از خروج مقادیر زیاد ارز از کشور، رسیدن به خودکفایی و تولید ملی در این حوزه، و حتی توزیع به سایر بانک های چشم در کشورهای در حال توسعه، اقدام به ساخت فناورانه محلولی مشابه Optisol-GS نموده و تولید ژنریک این محلول را پس از اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو در خرداد ماه 1399 با نام تجاری سیناسول آغاز نمود. محلول سیناسول، قابلیت نگهداری قرنیه های اهدایی را تا 14 روز دارا می باشد. این محلول کاملا مقرون به صرفه می باشد.